Menu

Social
DEPRESIA DE SĂRBĂTORI

In loc sa se bucure, au numai ganduri negre si cad in depresii grave. Este cazul unor persoane pe care sarbatorile le aduc in pragul sinuciderii. Motivele pentru care apar depresiile de sarbatori sunt variate, incepand de la lipsa banilor, tensiunile din familie sau lipsa celor dragi.

Sarbatorile de iarna nu sunt doar motiv de bucurie, ci si de intristare. O spun medicii specialisti, care stiu ca in aceasta perioada multe persoane se confrunta cu ,,depresia de Craciun,,. Oamenii sunt frustrati si tristi din diverse motive precum lipsa unei persoane dragi, lipsa banilor si tensiunile din familie. Asa se face ca multi ajung sa ia pastile fara prescriptie medicala.

Specialistii spun ca pe un fond de sensibilitate emotionala, creste pericolul de a intra intr-o depresie adanca, de a-ti constientiza de fapt nefericirea. Simptomele depresiei variaza de la persoana la persoana. Perceptia comuna este ca aceasta boala afecteaza, in special, persoanele mai sensibile. Si este constatat ca majoritatea celor care au mai trecut printr-o stare de depresie, mai devreme sau mai tarziu vor mai avea probleme de acest gen.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>