Menu

Social
AJUTOARE MAI MARI

Sunt saraci, bolnavi si lipsiti de venituri, iar pentru a-si trata afectiunile apeleaza la mila autoritatilor locale. Este cazul a zeci de cetateni, din Rm. Sarat, care solicita Primariei ajutoare de urgenta pentru investigatii medicale, interventii chirurgicale sau pentru a-si inmormanta rudele. In 2015, valoarea ajutoarelor acordate acestor persoane a crescut comparativ cu anul trecut, in unele cazuri sumele ajungand la 1.500 de lei.

In Rm. Sarat sunt multe persoane nevoiase, unele dintre ele chiar fara venituri. Cand au probleme de sanatate, oamenii au o singura sansa sa obtina bani pentru a merge la spital. Apeleaza la ajutorul Primariei si cer ajutoare de urgenta, sub forma de bani. In ultima sedinta, consilierii au aprobat alocarea sumei de 2.800 de lei, pentru acordarea unor astfel de ajutoare, unui numar de 4 persoane. In 2015, aproximativ 60 de cetateni au beneficiat de sprijin financiar din partea Primariei, sumele alocate fiind mai mari fata de anul trecut. Si cei care nu au avut bani sa-si inmormanteze rudele au beneficiat de un astfel de sprijin de la Primarie.

Nu toti cei care au depus cereri pentru ajutoare de urgenta, au primit banii de care au nevoie. Sprijinul financiar se acorda doar cazurilor grave, pe baza unor anchete sociale realizate de angajatii Serviciului Public de Asistenta Sociala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>