Menu

Satira
SEMNE BUNE

În sfârşit a venit şi iarna! De unde ştiu? Păi, îi aud pe şoferi înjurând, total surprinşi, că înoată din nou cu maşinile pe străzile pline de zăpadă. În plus, s-a lăsat şi ceva ger. Aud, însă, că ciobanii ar fi fericiţi nevoie mare, pentru că oile s-au întrecut pe ele: au fătat miei într-o veselie. Aceasta înseamnă că de Paşte n-o să ducem dorul drobului şi fripturii. Bine, pe mine un asemenea gând nu mă încântă incomensurabil pentru că nu-s încă pregătit să mă despart de porc şi de şoriciul lui.

Totuşi, treaba cu oile şi cu mieii trebuie consemnată. Nu de alta, dar, nu cu mult timp în urmă, sărmanele dobitoace au fost la un pas să rămână fără câini de pază şi protecţie din cauza unor parlamentari. Acum, că stânele sunt full de miei se dovedeşte că săracele bipede din Parlament n-au gândit-o bine nici p-asta. Sau n-au gândit-o deloc…Tradiţional, am putea spune, ca şi oieritul.
Aşadar, nu avem de ce să ne facem griji pentru Paşte. Avem materie primă pentru indigestii din belşug.

Poate singura grijă ar fi că marea sărbătoare pică exact pe 1 mai, zi dedicată, din moşi strămoşi, de poporul român, muncii … cu micii la gătare.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>