Menu

Economic
MĂSURI RESTRICTIVE

Noul Cod Fiscal aduce vesti proaste pentru cei care detin terenuri sau cladiri concesionate, inchiriate, date in administrare sau in folosinta. Aceste persoane nu vor mai beneficia de bonificatia de 10 la suta, acordata pentru plata integrala a impozitului pana la 31 martie, deoarece noul Cod Fiscal prevede ca doar cei care sunt proprietari primesc aceasta facilitate. Mai mult, in cazul celor care au bunuri concesionate, inchiriate sau date in administrare sau in folosinta, termenele de plata sunt acum lunare si nu semestriale.

Potrivit noului Cod Fiscal, de bonificatia de 10 la suta beneficiaza, pentru achitarea integrala a impozitului pana la 31 martie, doar cei care sunt proprietari de terenuri sau cladiri. Daca aceste bunuri sunt concesionate, inchiriate, date in administrare sau in folosinta, cei care le detin nu mai primesc aceasta reducere de taxa. Aceasta nu este singura veste proasta pentru persoanele care au cladiri sau terenuri concesionate, inchiriate, date in administrare sau in folosinta. Potrivit noului Cod Fiscal detinatorii unor astfel de bunuri platesc ,,taxa,, si nu ,,impozit,,, acesta fiind achitat doar de proprietari. Actul normativ schimba denumirea, insa algoritmul de plata ramane acelasi. Apar modificari in ceea ce priveste termenele scadente care nu mai sunt semestriale ca la impozite, ci lunare. Astfel, persoanele care au cladiri sau terenuri concesionate, inchiriate, date in administrare sau in folosinta risca sa acumuleze majorari de intarziere daca nu platesc luna de luna taxa pe teren sau pe cladire.

Termenul scadent pentru plata taxei pe teren sau cladire este 25 a fiecarei luni, apoi se calculeaza penalitati de intarziere de 2 la suta pe luna sau fractiune de luna. La Rm. Sarat, cei mai afectati de aceste prevederi vor fi cetatenii, care in ultimii ani au luat in concesiune terenuri de la Primarie, dar si cei carora le-au fost date in folosinta gratuita parcele pentru constructia de locuinte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>