Menu

Social
ZIUA CULTURII

Ziua Națională a Culturii va fi marcată vineri si la Buzău prin numeroase evenimente. Toți cei care vor veni la Teatrul „George Ciprian” vor avea parte de un spectacol de teatru pentru copii, o expoziție de pictură, recitaluri de muzică ușoară și clasică, dar și o cafenea literară.

Ziua Națională a Culturii va fi celebrată vineri cu un spectacol de teatru, recitaluri de muzică ușoară și clasică, momente lirice, o expoziție de pictură, dar și o serată literară. Toate aceste evenimente vor avea loc la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu începere de la ora 11. Tot vineri, buzoienii vor avea ocazia să participe la un eveniment cultural inedit. Pe scena Teatrului „George Ciprian” se va desfășura o serată literară organizată de Cenaclul „Ad Astra”, in cadrul careia cei mai talentați elevi ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” își vor lectura propriile creații literare. La toate evenimentele de vineri, cu excepția spectacolului de teatru, intrarea va fi liberă.

Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca Zi a Culturii Naționale, reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu. Camera Deputatilor a adoptat, în 2010, un proiect de lege prin care ziua de nastere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Nationale. Si autoritatile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de nastere a lui Mihai Eminescu sa devina Ziua Culturii Nationale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>