Menu

Social
IMPOZITE MAI MARI

Noul Cod Fiscal scoate mai mulți bani din buzunarele buzoienilor. Cei care locuisc la apartament vor plăti aceleași impozite ca anul trecut, dar vor achita în plus o taxă de 10-20 de lei pentru terenul de sub bloc. Costuri mari vor avea și cei care folosesc apartamentele mixt, adică atât pentru firmă, cât și pentru locuit, pentru că trebuie să își evalueze imobilul.

Persoanele fizice din Buzău care au clădiri în care se desfășoară activități economice vor plăti un impozit dublu față de anul trecut, dacă au realizat o evaluare a imobilului în ultimii cinci ani. În cazul în care nu au această evaluare, taxele vor fi si mai mari. Din păcate, multe persoane fizice au declarat sediul social al SRL-urilor la domiciliu, doar pentru a se putea înregistra la Oficiul Registrului Comerțului. Cei care dețin imobile de locuit în proprietate și care sunt folosite doar pentru locuit vor plăti impozite locale la fel ca anul trecut, dar vor achita în plus o taxă pe terenul de sub locuinţă.

În cazul în care persoanele fizice au închiriat locuințele unor firme, diferența de impozit pe care o vor plăti către primărie, ar putea fi „imputată“ chiriașului. Mai exact, firma ar putea plăti chirie mai mare proprietarului imobilului căruia îi crește impozitul, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>