Menu

Satira
PREȚUL DESZĂPEZIRII

Drumuri închise, maşini înzăpezite, trafic anevoios si o mare de zapada. Este bilantul unui nou viscol, care a fost avertizat cu cod portocaliu pentru tot sud-estul tarii. In zeci de localitati casele au fost asediate de nameti uriasi, iar mii de oameni au ramas izolati. De teama ca ar putea ramane blocati in case, multi si-au facut provizii serioase. Unii si-au dus apa, lemne si hrana pentru animale la adapost, iar altii si-au cumparat alimente pentru mai multe zile.
Iar dupa viscol se anunta un ger cumplit. Termometrele vor uita sa mai arate valori positive, iar noaptea vor ingheta pur si simplu. De voie, de nevoie, oamenii vor da centralele la maxim sau vor baga lemne cu bratul in sobe.

-Hai noroc, nea Fanica! Bre, dar ce harnic ai fost! Mai aveai nitel si curatai zapada si de la vecini
-Pai n-a fost cine stie ce. A fost greu pana m-am apucat. Dupa ce am facut doua, trei transee, a mers treaba snur. Cu boul a fost ceva mai greu, ca nu statea locului o clipa. Eu ii scoteam zapada din grajd, el o rascolea la loc. Na…un bou, ce sa-i ceri?
-Bine ca te-ai descurcat. Acum nu mai ai decat sa astepti primavara
-M-am descurcat eu, dar greul de-abia acum incepe
-Cum asa?
-Pai si deszapezirea asta are si ea costurile ei. Ce crezi, ca am dat asa nebunul la lopata fara combustibil? Pai cand m-am luat de primele transee, am ras o damigeana de tuica. Cand deja ma apropiasem de grajd, am dat-o gata si pe a doua. De curte ce sa-ti mai povestesc? Cinci deca de vin s-au dus…
-Adica ai consumat tot?
-Cam tot. Ca n-a fost problema numai cu zapada. Dupa viscol a venit gerul ala. Cu ce se ma incalzesc? Cu sunca si mamaliga?
-Pai lemne n-ai?
-Am avut cateva, dar le-am cam ars la cazanul de tuica
-Si daca nu mai ai nimic, de Paste ce faci?
-De Paste? Dar daca mai vine vreun viscol?
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>