Menu

Satira
CE GER!

Dupa o ninsoare spulberata de un vant cainos, mai timida totusi decat in alti ani, a venit si gerul. Si ce ger! Avertizarile meteorologilor s-au ingalbenit, iar in curand ne-am ingalbenit si noi. De frig.

Mercurul a inghetat in termometre, medicii ne-au transmis fel de fel de sfaturi utile despre terapii anti-degerat, iar la televizor am auzit cum lumea moare pe capete din diferite motive.
In asemenea conditii vitrege, era si logic ca totul sa incremeneasca. Si asa s-a si intamplat. Zarzavaturile au inghetat bocna pe tarabe, comerciantii s-au transformat in sloiuri vii laolalta cu patrunjelul, iar cumparatorii au inceput sa vina prin piete ca la Muzeul Antipa. Chiar si unii romani au incremenit. Si asta la propriu, deoarece au ramas reci pana la intrarea in Morga. Ciudat este insa ca nu gerul taios le-a inghetat sangele in vene unora, ci bautura. Fie ca au sarbatorit gerul record cu paharele pline, fie ca au banuit, pe baza unor temeinice calcule fizice, ca alcoolul nu ingheata nici de-al naibii, oamenii au baut pana cand au cazut lati.

Unii au cam avut ghinion si lati au ramas. Altii au avut insa ceva noroc si au fost treziti la timp din mahmureala de asistentii de la Ambulanta. Nu cu zeama de varza sau cu ciorba de potroace, ci cu paturi si ceaiuri calde. Este poate si motivul pentru care petrecaretii gerului le-au adresat asistentilor medicali multe urari de bine cu adresa directa la origini si la mama unora. Cu doar cateva pierderi umane, asumate, gerul va trece, iar noi vom ramane cu recordurile termice si ceva amintiri. Tot o amintire va fi insa in curand si factura la caldura sau la gaze. O factura istorica parca facuta sa o gratulam cu urari de bine. Bineinteles, cu adresa directa la origini sau la mama unora.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>