Menu

Social
CAPTURĂ IMPORTANTĂ

Arme letale și neletale, cartușe de diferite calibre, câini de vânătoare, dar și carne de vânat, capcane și trofee de vânătoare au fost ridicate de poliţiştii din Prahova, în urma a 9 percheziţii efectuate ieri în judet, in oraşul Băicoi şi în localitățile Scorțeni și Ștefești.

Percheziţiile au vizat domiciliile unor persoane bănuite de deţinere de arme letale fără drept, uz de arme letale fără drept şi braconaj cinegetic. Polițiștii au ridicat 7 arme de vânătoare, o armă de autoapărare cu bile de cauciuc cu permisul de armă având valabilitatea expirată, 246 cartușe de diferite calibre, din care 2 cartușe interzise la deținere dar și 10 câini de vânătoare, care au fost folosiți la săvârșirea infracțiunilor de braconaj, care au fost lăsați în custodie. De asemenea, au fost ridicate 2 cutii cu pulbere neagră, 70 capse cartușe, deținute ilegal, 1 presă de sertizat; 7 capcane; 6 trofee de cerb și căprior, o blană mistreț și o blană de vulpe; un binoclu; 130 de alice cu diametru mai mare de 5 mm, deținute ilegal și 33,5 kg carne de vânat (mistreț).

Anchetatorii au stabilit ca, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, cei în cauză ar fi desfăşurat partide ilegale de vânătoare, în mai multe zone din judeţul Prahova. Aceştia ar fi împuşcat căpriori şi mistreţi, utilizând arme de foc letale. 8 persoane au fost retinute, fiind cercetate pentru comiterea mai multor infracțiuni de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>