Menu

Social
ÎNZĂPEZIT ÎN NĂMEȚI

Vremea rea, viscolul si ninsoarea puternica au pus probleme mari chiar si celor care ar fi trebuit sa intervina pe drumurile inzapezite. La Braila, inca de la instalarea codului portocaliu, mai multe dintre utilajele folosite la deszapezire au avut nevoie la randul lor sa fie scoase din nameti. Acestea au ajuns in santuri, fie pentru ca s-au defectat, fie pentru ca au derapat.

Unul dintre utilajele care au pierdut lupta cu vremea a capitulat pe drumul care face legatura dintre localitatile Jirlau si Galbenu. Tronsonul, care trece printr-o vale, este printre primele care se blocheaza la prima ninsoare si printre ultimele care sunt redate circulatiei, tocmai pentru ca interventia pe el este mereu dificila. Ieri, o macara a firmei care se ocupa de deszapezire pe zona, se chinuia sa scoata dintr-un sant un utilaj de deszapezire, care a iesit in decor inca de duminica dimineata, cand viscolul a lovit cu furie Braila.

Dupa ce a vazut ca nu exista sanse sa scoata utilajul din sant si pentru ca ar fi fost inuman sa stea ore in sir in cabina, soferul a decis sa il abandoneze in camp pana la imbunatatirea vremii. In total, pe drumurile judetene din Braila s-a intervenit in aceasta perioada cu aproximativ 60 de utilaje.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>