Menu

Social
HORA UNIRII

Sute de buzoieni s-au prins ieri în Hora Unirii, la Muzeul Judeţean. Cu toţii au fost mobilizaţi pe Facebook să se prindă într-o horă uriaşă . Ieri s-au împlinit a 157 de ani de la Unirea Principatelor. Atunci, Moldova s-a unit cu Ţara Românească şi Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor.

Ziua Micii Uniri a fost marcată într-un mod inedit la Buzău. Muzeul judeţean de istorie a anunţat pe reţelele de socializare organizarea unei hore care să rămână în istorie. Aşa se face că aproape 800 de persoane au dat curs invitaţiei şi au înfruntat gerul năprasnic. La eveniment au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, în frunte cu preşedintele Petre Emanoil Neagu şi vicepreşedintele Adrian Petre. În horă s-a prins şi prefectul George Sava, dar şi alţi de directori de instituţii din Buzău.

După evenimentul care a avut loc în curtea muzeului, participanţii au mers în sălile în care au fost expuse obiecte din perioada unirii de la 24 ianuarie 1859. Atunci, Moldova s-a unit cu Ţara Românească şi Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>