Menu

Economic
ÎN AVANTAJUL CUMPĂRĂTORULUI

Doriti sa vindeti clădiri, terenuri şi maşini anul acesta? Atunci trebuie sa stiti ca noul Cod Fiscal va obliga sa achitati impozitele locale pe 2016, pentru aceste bunuri, chiar daca le instrainati. Modificarea este in avantajul cumparatorilor, care vor incepe sa plateasca taxele pentru bunurile achizitionate abia de anul viitor.

Potrivit noului Cod Fiscal orice contribuabil va plăti pentru anul 2016 impozit, pentru un an întreg, pentru tot ce avea în proprietate la 31 decembrie 2015. Aceasta masura, se aplica chiar daca proprietarii vor instraina unele bunuri, pe parcursul acestui an. Astfel, oricine va vinde clădiri, terenuri şi maşini in 2016, trebuie sa achite integral impozitul pentru acestea. Spre exemplu, chiar si o persoană care vinde o casa luna aceasta, va achita la 31 martie şi 30 septembrie 2016 impozitul pentru imobilul respectiv, întrucât il avea în proprietate la 31 decembrie 2015.

Modificarea adusa de noul Cod Fiscal este in avantajul cumparatorilor de case, terenur si masini, care vor incepe sa plateasca taxele pentru bunurile achizitionate abia de anul viitor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>