Menu

Social
BIROCRATIA ȘI CODUL FISCAL

Noul cod de procedură fiscală pune pe drumuri pe soferii care au cumpărat o mașină din strainatate și vor s-o înmatriculeze. Din 2016, proprietarii trebuie să-și înregistreze mașinile la primăria de domiciliu, înainte de a ajunge la Serviciul de Înmatriculări și Permise. În caz contrar, soferii riscă să nu-și înmatriculeaze mașina.

Avantajoase ca preţ, practice şi uşor de găsit, mașinile second-hand sunt tot mai preferate de români.
Achiziţionarea şi în matricularea unei maşini la mana a doua în ţara noastră este insă o aventură, iar motivul este birocraţia stufoasă. Potrivit Noului Cod de Producera Fiscală intrat în vigoare in acest an, soferii care șI-au cumpărat o mașină trebuie să declare șI să înregistreze autovehicolul într-un registru special la primăria unde au domiciul. Nici folosirea numerelor numerelor provizorii, nu mai este acceptata fară înscrierea masinii în registrul special al primăriilor.

În schimb, impozitul pe mașina înmatriculată in acest an va fi plătit tocmai în 2017.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>