Menu

Social
PRINȘI CU PEȘTE-N PLASE

Patru braileni s-au trezit cu dosare penale dupa ce au fost prinsi in flagrant, in timp ce dădeau la peşte în rezervaţia Balta Mica a Brailei. In locul ales de braileni pentru braconaj, oamenii legii au găsit şi trei plase de 250 metri lungime, precum şi peşte, speciile crap şi plătică.

Dădeau la peşte scump, cu plase, chiar în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Este cazul a patru bărbaţi care au pescuit ilegal şi au intrat pe mâna jandarmilor brăileni chiar în timpul acţiunii. La sfarsitul saptamanii trecute, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila, în colaborare cu lucrători de la Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, au desfăşurat o misiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol. Cei prinsi campasera ilegal in rezervatie, ei neavand autorizatie nici macar pentru ridicarea corturilor, cu atat mai putin pentru pescuit. Reprezentantii Administratiei Parcului Natural Balta Mica a Brailei avertizeaza ca in multe dintre zonele parcului nu numai pescuitul sau vanatoarea sunt interzise, ci chiar prezenta persoanelor neinsotite de reprezentanti ai Administratiei.

În cadrul operaţiunii din Balta Mică, alte şapte persoane au fost avertizate cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului în arii protejate. Oamenii legii au ridicat în vederea continuării verificărilor trei plase în lungime de aproximativ 250 metri, iar peştele, din speciile crap şi plătică, pe care l-au găsit în bărcile celor patru braconieri, a fost ridicat şi predat unei societăţi comerciale specializate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>