Menu

Social
UN CLAXON, CÂT O AMENDĂ?

O nouă propunere legislativă ar putea interzice claxonatul excesiv, iar cei care nu vor respecta legea ar risca să rămână fără permis. Până ca proiectul să fie votat de aleși, ar mai fi totuși necesare câteva reglementări.

Parlamentarii vin cu o propunere de lege care ar putea să aducă, cel puțin pe hârtie, mai multă liniște în orase. Claxonatul excesiv ar putea fi sancționat drastic, dacă propunerea va fi votată de aleși. O problemă pe care o ridică acest proiect de lege este modalitatea în care șoferii vor fi sancționați. Mai exact, modul în care un polițist poate aprecia dacă respectivul claxon s-a încadrat în parametri normali, ori a fost excesiv, pretabil unei sancțiuni. Părerile șoferilor sunt împărțite, însă toți consideră că legislația rutieră ar trebui să fie mult mai drastică.

Pentru ca legea să treacă, polițiștii trebuie să găsească o modalitate prin care fapta să fie dovedită. Până atunci însă, șoferii îndrăgostiți de claxon se pot bucura în continuare de mica lor plăcere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>