Menu

Social
HERNIE GIGANT

Premieră medicală în Buzău. Medicii Spitalului Județean Buzău au operat bărbat de aproximativ 40 ani cu o hernie gigant: peste 35 centimetri diametru. Pacientul a trecut cu bine peste operaţie, însă cel puţin 5 luni nu mai trebuie să facă vreun efort.

Bărbatul de 40 ani suferea de hernie de ceva vreme dar nu s-a prezentat la spital de frică. Când a fost consultat, medicii au rămas uimiţi de dimensiunile umflăturii: hernia avea peste 35 cm diametru. Chirurgii buzoieni n-au stat pe gânduri și l-au operat de urgență pe bărbat. Intervenţia n-a fost însă laparoscopică, ci una clasică, complexă. Pacientul a trecut cu bine peste operaţie, însă cel puţin 5 luni trebuie să se ferească de efort.

Hernia se dezvolta intr-o zona mai slaba a muschilor si este adesea rezultatul obezitatii, constipatiei cronice sau tusei cronice. Exista mai multe tipuri de hernie, cea mai des intalnita fiind intalnita hernia inghinală si ombilicală. Reprezentând 75% din totalul herniilor de perete abdominal, repararea herniei inghinale este una dintre cele mai comune intervenții chirurgicale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>