Menu

Cultural
COMEMORAREA UNUI PATRIOT

Poetul basarabean Grigore Vieru a fost comemorat, la Râmnicu Sarat, la implinirea a 81 de ani de la nasterea sa. Evenimentul a avut loc ieri la Colegiul National Alexandru Vlahuta in prezenţa a numeroşi prescolari si elevi din toate unitatile de invatamant, profesori si autoritati locale. Participanţii au depus flori si coroane la bustul poetului, din parcul care ii poarta numele.

Poetul basarabean, Grigore Vieru a murit, la inceputul anului 2009, la varsta de 74 de ani, in urma unui accident rutier. Daca nu ar fi avut loc aceasta tragedie, pe 14 februarie acesta ar fi implinit 81 de ani. Declarat post mortem cetatean al municipiului Rm. Sarat, Grigore Vieru a fost comemorat ieri in amfiteatrul Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”. La eveniment au participat prescolari si elevi ai tuturor unitatilor de invatamant, profesori, dar si reprezentanti ai Primariei. Elogierea marelui poet si gazetar Grigore Vieru a exprimat o idee tare dragă patriotului basarabean: cei mici și mari pot fi impreuna pentru a invata să exprime dragostea a tot ceea e românesc.

La finalul evenimentului, participantii au depus coroane la bustul lui Grigore Vieru, din parcul care ii poarta numele.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>