Menu

Social
SPITALE ÎN CARANTINĂ

Spitalele din judeţul Buzău au intrat în carantină. Numărul mare de infecţii respiratorii înregistrat în ultima perioadă, dar și faptul că la nivel naţional au fost înregistrate peste 370 de cazuri de gripă, a determinat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să impună astfel de măsuri în mai multe zone din ţară. La Buzău, n-a fost înregistrat niciun caz de gripă în această iarnă, măsura fiind una preventivă.

Accesul în unitățile medicale cu paturi din județul Buzău este restricționat, iar cei care vor să își viziteze rudele care sunt internate în spital trebuie să respecte un anumit program. Măsurile au fost impuse de Ministerul Sănătății din cauza numeroaselor viroze şi pneumonii din ultimele săptămîni dar șI a cazurilor de gripă înregistrate la nivel național. Dacă în unele secții există un anumit program de vizită, în altele vizitele în această perioadă sunt interzise în totalitate.

La nivel național, în ultima săptămînă s-au înregistrat peste 370 de cazuri de gripă, faţă de 191 de cazuri în aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot la nivel național, din păcate, au fost înregistrate 8 decese din pricina virusului gripal AH 1. La Buzău, deocamdată n-a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>