Menu

Social
TERMEN LIMITĂ

Aveti in proprietate mai multe cladiri, iar unele dintre acestea au alta destinatie decat cea de locuinta? Atunci pana la 31 martie, trebuie sa declarati destinatia acestora. Persoanele care nu vor tine seama de acest termen, risca sa aiba imobilele impozitate cu o cota de 2 la suta, de 20 de ori mai mare decat cea stabilita tinand seama de valoarea de piata.

Potrivit noului Cod Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, care detin mai multe cladiri in proprietate, trebuie sa declare natura acestora, pana la finele lunii martie 2016. Persoanele care au imobile nerezidentiale trebuie sa ia legatura cu un evaluator pentru a stabili valoarea de piata acestora, valoare de care se va tine seama la calcularea impozitului. Reducerea de 10 la suta pentru achitarea integrala a impozitului pana la 31 martie se aplica si in cazul cladirilor nerezidentiale. Cei care detin astfel de imobile trebuie sa depuna declaratiile la timp, in caz contrar risca sa aiba cladirile impozitate cu o cota de 2 la suta, de 20 de ori mai mare decat cea stabilita tinand seama de valoarea de piata.

Depunerea unor declaratii cu privire la destinatia cladirilor a fost impusa de noul Cod Fiscal, deoarece calculul impozitului se face diferentiat. Astfel, cei care au imobile rezidentiale platesc un impozit ceva mai mic, iar cei care au cladiri cu destinatia de spatiu comercial sau de alta natura, ceva mai mult.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>