Menu

Social
REȚINUȚI PENTRU FURT DE ȚIȚEI

Doua persoane au fost plasate in arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar o alta este cercetata sub control judiciar pentru furt de produs petrolier si evaziune fiscala. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova au descins la 14 adrese pentru a da de urma retelei clandestine. Titeiul era pompat dintr-o conducta a unei companii de profil, printr-o instalatie clandestina, descoperita in subteranul unei parcari private din comuna prahoveana Brazi. In numai 5 luni, hotii au reusit sa sustraga 186 de mii de litri de titei.

In imaginile filmate in timpul perchezitiilor  , se poate observa cum anchetatorii au fost nevoiti sa sape pentru a scoate la suprafata instalatia clandestina prin care era furat titeiul. Sub un strat gros de pamant si sub o platforma de beton, una din gurile de alimentare era bine pazita de ochii trecatorilor. In acest fel, oamenii legii au destructurat intreaga retea de tevi prin care curgea produsul petrolier. Sursa era una din conductele unei companii de profil din comuna Brazi. Titeiul era apoi incarcat intr-un tir dotat cu echipament de colectare si ulterior comercializat. Insa in contabilitate, traseul lipsea cu desavarsire. Din acest motiv, cei care au intrat in vizorul anchetatorilor sunt cercetati acum si pentru evaziune fiscala. In total, la 14 adrese din Prahova si Buzau au descins politistii prahoveni sub coordonarea Parchetului de pe Langa Tribunalul Prahova. Vizate au fost domiciile unor persoane si sediile unor societati comerciale.

In total, 14 persoane au fost audiate de procurori. Daca vor fi gasiti vinovati, hotii risca ani buni in spatele gratiilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>