Menu

Social
ORAȘUL FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ

Prahova este unul dintre judetele cu o rata a somajului mult mai mica decat media pe tara. Cu toate acestea, in orasul Mizil, aproximativ 80% din populatia apta de munca nu are o ocupatie. In statistica primariei apar doar 1.500 de locuri de munca pentru o populatie activa de aproximativ 12.000 de persoane. Paradoxal este faptul ca in evidentele judetene apar doar 500 de someri, in timp ce alte 500 de persoane lucreaza in folosul comunitatii in schimbul venitului minim garantat.

Autoritatile locale au crezut ca au o sansa cand fostul premier Adrian Nastase a obtinut in aceasta zona un loc de deputat la alegerile din 2008. Nastase a avut insa alt traiect politic si nici macar parcul industrial facut la Mizil acum 7 ani, de catre consiliul Judetean Prahova cu 200.000 de euro, nu a putut rezolva problema locurilor de munca. Familia Stoican au ajuns la primarie ca sa ceara ajutor. Nici sotul si nici sotia nu au locuri de munca si nici carte. Si Robert se descurca greu. Are 5 copii acasa si traiesc cu totii din alocatii si din ajutor social. La 36 de ani, omul face munca in folosul comunitatii. Situatia ingrijoratoare din teren nu se regaseste si in statistici. Doar 500 de persoane iau ajutor social de la primarie, in timp ce in evidentele Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca Judetene exista doar 82 de someri indemnizati din 518 persoane fara munca.

Lipsa din evidente este explicata de autoritati. Multi dintre mizileni nu au muncit niciodata, in timp ce unii sunt plecati la munca in strainatate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>