Menu

Satira
PÂINICA SĂRACULUI

Cine-şi închipuie că parlamentarii n-au zvâc înainte de alegeri se înşală definitiv. Ultimul lor vis, probabil, după ce au aţipit prin aula în care îşi odihnesc oasele, este totuşi mai aproape de scleroză decât de apoteaoză: pâinea socială. Ce este cu pâinea asta a săracului? Este o pâine destul de normală la trup, dar mult mai ieftină decât originalul, care se va vinde la un preţ de râsul tuturor curcilor: 0,4 – 0,5 lei.

Cine va beneficia de această pomană făinoasă? Din expunerea de motive a iniţiatorilor acestei idei săţioase, aflăm că pâinica săracului va putea fi cumpărată de la orice magazin din superba noastră patrie, de orice român încă viu care prezintă, pentru edificarea şi documentarea stării de sărăcie, ori un cupon de pensie, ori o adeverinţă de şomer, ori un fluturaş cu un salariu jenant de mic. Parlamentarii care au inventat pâinea socială au deconspirat şi cum s-au trezit, dintr-o dată, cu ideea asta în cap: cică, “pâinea este principalul aliment pe care-l consumă românii, iar de multe ori aceştia nu îşi pot permite acest produs, pentru că nu au bani suficienţi”.

Am şi eu întrebare mică pentru domnii parlamentari, aşa de amorul sărăciei: dacă le dovedesc că românii, în special cei mai sărmani decât prevede legea, mai mult beau decât mănâncă pâine, îmi promit că o să inventeze şi ţuica socială?
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>