Menu

Social
PRESTĂRII DE SERVICII ILEGALE

În această dimineaţă, poliţişti de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 59 de percheziţii domiciliare, dar şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Acţiunea vizează un grup infracţional specializat în săvârşirea de fapte de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008-2015, persoanele bănuite, prin intermediul unor societăţi comerciale, au derulat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii de bunuri şi servicii de la diverse societăţi comerciale de tip fantomă. Pentru justificarea achiziţiilor, întocmeau facturi în valoare de 5.000 lei , plafon maxim acceptat de legislaţia în vigoare pentru efectuarea plăţilor cu numerar. Astfel, bănuiţii simulau derularea unor operaţiuni comerciale fictive, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.000.000 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile şi mobile. Cercetarile continua sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>