Menu

Satira
O PROBLEMĂ COLORATĂ

Dacă n-ar fi fost adevărat şi trist, cazul îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, ar fi putut candida lejer la Oscaruri, la categoria „mister-parodie”. Chiar dacă actualul ministrul al sănătăţii a dezvăluit în avanpremieră naţională, mondială şi super-universală, după vreo două săptămâni de buimăceală totală, că bebeluşii au fost atacaţi de o tulpină criminală de e-coli, misterul e tot … misterios.

Ba, acum, un medic nefrolog crede că bebeluşii au fost îmbolnăviţi de un iaurt colorat, cu fructe. De unde şi până când sunt la vânzare, poate chiar la promoţie, astfel de iaurturi ucigător de „bune”? Păi, domn doctor susţine că s-a confruntat cu 3 cazuri de copii cu aceeaşi afecţiune şi după ce a investigat niţel cazul şi-a dat seama că elementul comun, care lega bebeluşii în suferinţă, ar fi fost consumul aceluiaşi tip de iaurt colorat, cu fructe.

Că problema îmbolnăvirilor e colorată rău, nu ne mai miră. Observ eu, însă, şi că problema e cam plină de e-uri, adică extrem de falsă. De ce? Dintr-un simplu motiv pe care nimeni nu-l explică, iar, dacă încearcă să-l explice, ipotezele cu tulpini şi iaurturi colorate sunt apă de ploaie: cum de îmbolnăvirile sunt aproape exclusiv doar în Argeş? Nu mai există e-coli şi iaurturi şi pe alte plaiuri?
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>