Menu

Social
PRODUSE SCHIMBATE

Politica comerciantilor ”marfa vândută nu se returnează”, nu mai este valabila de acum înainte. În weekend-ul trecut a intrat în vigoare o Ordonanța care obligă toate magazinele să schimbe, la cererea clientului, un produs cumpărat, în maximum 15 zile de la achiziție.

Cele mai multe dintre magazinele mari dădeau și înainte posibilitatea clienţilor să schimbe un produs cumpărat într-un anumit termen de la achiziţionare – în general 30 de zile, indiferent de motiv, dacă produsul respectiv era adus înapoi nedeteriorat. Cumpărătorii vor mai avea și alte drepturi suplimentare în raport cu comercianții.

În ordonanță este prevăzut ca produsele de folosinţă îndelungată să fie însoţite de certificatul de garanţie emis pe baza garanţiei comerciale şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>