Menu

Satira
UN AN BISECT DE MARE

Vrem, nu vrem, o dată la patru ani, avem un an al naibii de bisect de mare. Singurii care se bucură sunt, bineînţeles, cei care au avut norocul să se nască într-o zi atât de rară, pentru că petrec şi ei legal, după patru ani, cu buletinul într-o mână şi şampania în cealaltă.Noi ceilalţi n-avem prea multe motive de euforie: primăvara întârzie cu o zi, facturile se lungesc şi ele c-o zi, muncim mai mult, iar salariile întârzie cu aceeaşi zi.

Şi de parcă nefericita dilatarea a anului n-ar fi fost de ajuns, în 2016, zilele libere vor fi mai scumpe la vedere ca moaştele. O fi vreo invitaţie subtilă la muncă? N-aş prea crede şi, chiar dacă ar fi, suntem un neam prea vesel ca să nu ne facem niţel timp şi pentru paranghelii.
Dacă stăm însă puţin să ne gândim, 29 februarie nu este chiar o zi în plus, iar anul bisect nu este atât de nesuferit. La urma urmei, într-un astfel de an îmbătrânim mai greu…cu o zi.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>