Menu

Sport
O NOUĂ GURĂ DE OXIGEN

Petrolul va primi o nouă „porţie de oxigen”, poate ultima, din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.
Galben-albaştrii vor încasa ultima rată din drepturile TV, cel mai târziu săptămâna viitoare, 342.000 de euro fiind repartizaţi „lupilor galbeni”, conform noului algoritm de calcul. A treia rată s-a acordat exclusiv pe baza rezultatelor din campionatul regulat, unde, Petrolul este ultima clasată.

Grila TV s-a întocmit în funcţie de două clasamente, prima parte a banilor împărţindu-se după locurile ocupate în anul trecut. Astfel, Petrolul a încasat circa 800.000 de euro pentru locul 6 din sezonul trecut în iulie 2015. Apoi tranşa a doua s-a acordat, în ianuarie, identic tuturor echipelor participante, câte o jumătate de milion de euro, pentru ca ultima „rată” să respecte algoritmul de premiere conform noului clasament. Din acest punct de vedere, Petrolul se clasează în categoria codaşelor, cu doar 342.000 de euro. În comparaţie cu Petrolul, echipele care primesc cei mai puţini bani de la televiziuni, în acest sezon, sunt FC Voluntari şi Concordia Chiajna, ambele cu câte 1.249.000 de euro, în timp ce „campioană” la capitolul încasări este Astra, cu aproape 2,9 milioane de euro încasate. Astra, echipa care se antrenează în Ploieşti şi joacă la Giurgiu are un an de „maxim” al încasărilor, după ce a primit aproape 1 milion de euro din participarea în preliminariile Europa League, plus, peste 2 milioane de euro, din vânzări de jucători.

In acest sezon, ploieşteanul Budescu a fost „campionul” banilor aduşi în club, chinezii de la Dalian Yifang plătind peste 1 milion de euro pentru a-l transfera.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>