Menu

Social
AUDIERI ÎN DOSARUL “PAPICI”

Au inceput audierile in dosarul de evaziune fiscala in care sunt implicati mai multi oameni ai legii din Prahova, dar si presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, dosar redeschis dupa ce procurorul Lucian Papici l-a inchis din lipsa de probe. La sediul DNA Ploiesti au venit pe rand mai multi politisti care au calitatea de martori in acest dosar cu un prejudiciu estimat la 34 milioane de euro.

Primul audiat a fost Nicolae Zecheru , seful investigatiilor criminale din IPJ Prahova. A urmat actualul sef adjunct al Directiei de ordine publica din IGPR, Nicolae Parepa. Ambii politisti au parasit sediul DNA dupa aproximativ o ora de audieri.

Ionut Ciorobea, angajat la Politia Economica din Prahova a ajuns si el in fata procurorilor anticoruptie, la fel si Liviu Tudose, fost prim procuror al Romaniei. Audierile au loc în contextul în care Inalta Curte de Casatie si Justitie a autorizat redeschiderea urmăririi penale in dosarul din 2013, care vizează 13 nume grele din Prahova-sefi de politie, procurori, dar si seful CJ, Mircea Cosma si fiul sau, deputatul Vlad Cosma.

Acestia erau suspectati ca oamenii legii ar fi dat informatii unor interlopi cu scopul de impiedica ancheta lor. Dosarul cu un prejudiciu de 34 milioane de euro din evaziune fiscala a fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>