Menu

Satira
PRIMĂVARĂ-N MARE GRABĂ

Aşa primăvară galopantă nu cred să mai fi trăit.

Termometrele au luat-o razna complet, iar urzicile şi ştevia nu au mai aşteptat răbdătoare postul Paştelui şi s-au şi ivit pe tarabele din piaţă. Bine, cine are poftă de vreun veganism de-ăsta cu urzici, de pe acum, se cam urzică la buzunare. Cred că ţigăncile, ori n-au auzit că a scăzut TVA-ul la urzici, ori nu ştiu că e o primăvară anormal de timpurie.
Ca să nu mai spun că, pe 26 februarie, am văzut un cais înflorit din cap până în picioare. Bănuiesc că îi plezniseră mugurii cu câteva zile în urmă, dar n-am avut eu ochi pentru aşa minune. Şi dacă tot am adus vorba despre minuni, tare mi-e teamă ca, după aşa iarnă încinsă şi o primăvară precoce, prin aprilie ne batem cu zăpadă. S-a mai întâmplat o astfel de drăcie acum ani buni, chiar de Paşte.

Dacă, însă, soarele va fi la fel de impertinent, de Paşte vom face plajă şi vom ciocni mici cu bere în loc de ouă roşii.
(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>