Menu

Cultural
TEATRU EUROPEAN

Teatrul „George Ciprian” din Buzău a devenit, recent, membră a celei mai importante platformă de teatru din Europa. Este vorba de rețeaua Noua Acțiune Teatrală Europeană, din care fac parte teatre din 20 de țări. Prin aderarea la platforma NETA, buzoienii pot vedea în orasul lor spectacole ale teatrelor din alte țări. De asemenea, spectacolele Teatrului „George Ciprian” se vor juca în săli din toată Europa.

Teatrul „George Ciprian” din Buzău a devenit partener, alături de 68 de teatre şi festivaluri din 20 de ţări, în cadrul unei platforme ce se bucură de finanţare europeană. Este vorba de platforma NETA – New European Theatre Action – reţea co-finanţată de Comisia Europeană, prin programul „Europa Creativă“. Prin includerea în rețeaua europeană NETA, spectacolele Teatrului „George Ciprian” vor putea fi văzute în țările membre ale asociației. Aderarea teatrului buzoian la rețeaua NETA este binevenită şi pentru iubitorii de teatru din Buzău. Aceştia vor avea ocazia să vadă în orașul lor trupe de teatru din alte țări europene.

Conducerea asociației europene de teatru NETA va fi prezentă la Buzău, în luna iunie, la ediția din acest an a festivalului Vede Teatru.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>