Menu

Social
LUPTĂ CU SĂRĂCIA

În timp ce tot mai multi copii ajung în centrele de plasament, abandonati de cei care le-au dat viata, doi parinti din Ialomita se lupta zi de zi cu saracia pentru a-si creste lânga ei cei 5 prunci ai lor. Îsi duc traiul pe datorie, muncesc cu ziua prin sat, insa dragostea pentru copiii lor le da puterea sa treaca peste necazuri si lipsuri.

Familia Cristea din satul Stejaru are 5 copii. Micutii provin din doua casnicii nefericite. Dupa ce sotia l-a parasit pentru un alt barbat, Florica a ramas singur sa îi creasca pe cei 3 copii ai lor. Dupa aproape 3 ani, a cunoscut-o pe Iuliana, care si ea a trecut printr-o casnicie esuata. Când a plecat de lânga barbatul care o batea, si-a luat cu ea si fetita. Florică si Iuliana au împreuna un baietel, pe David. Copilul s-a nascut cu tetrapareza spastica si are nevoie de sedinte de recuperare, care costa bani, pe care familia nu îi are. Cei 7 traiesc din indemnizatia de însotitor a mamei si din alocatiile copiilor. Florică munceste cu ziua oriunde gaseste si tot ce câstiga pune deoparte pentru sedintele de recuperare ale micutului. Singura avere a familiei sunt trei gaini si un cocos.Traiesc într-o casa care nu este a lor si care are nevoie de multe reparatii.

Cei 5 copii merg la scoala si la gradinita. Sunt ascultatori si învata bine. David are nevoie lunar de sedinte de recuperare, însa, din cauza saraciei, parintii reusesc sa-l duca doar o singura data pe an. Fiecare drum pâna la centrul de recuperare îi costa 1500 lei, o suma mult prea mare pentru veniturile lor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>