Menu

Social
VIN SAU NU REFUGIAȚII?

Discuţiile cum că în sudul litoralului vor ajunge refugiaţi au inflamat, acum ceva timp, spiritele din Mangalia. Timpul a trecut, iar peste subiect s-a aşternut liniştea. De cateva zile localnicii din Vama Veche se tem că vin refugiaţii peste ei; oamenii au observat ca statul reabiliteaza o veche unitate militara de graniceri, pregatind-o pentru a fi locuita. Zvonurile ca refugiatii vor fi cazati aici i-a scos pe oameni in strada.

Intr-o şedinţă a Consiliului Local Mangalia din luna septembrie a anului trecut, a fost citit un document emis de Garda de Coastă, prin care Primăria Mangalia este solicitată să caute spaţii de cazare pentru aproximativ 500 de refugiaţi, care ar urma să ajungă în sudul litoralului, din Turcia. Mai exact, era vorba despre găsirea unei platforme betonate pe care să poată fi amenajate corturi, duşuri şi toalete ecologice. Ieri, în schimb, a venit rândul locuitorilor din Limanu să se panicheze. Oficial, nimeni nu stie si nu spune nimic. Reprezentanţii Prefecturii Constanţa cred că ar putea fi vorba de pregătiri pentru un exerciţiu militar, dar nici ei nu stiu clar despre ce este vorba. Nici primarul din Limanu, de care apartine Vama Veche nu vorbeste cu localnicii.

Spaţiul care face obiectul renovărilor aparţine Poliţiei de Frontieră. Sefii acesteia au declarat că fac lucrări de întreţinere şi igienizare şi că spaţiul „fiind al Poliţiei de Frontieră, poate deveni şi spaţiu de triere pentru migranţi”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>