Menu

Social
MODERNIZAREA FREGATELOR

E oficial : Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi modernizate.
Anunţul de participare pentru iniţierea programului de modernizare a fregatelor din clasa T22R – etapa a II-a a fost publicat astăzi, în sistemul electronic de achiziţii publice. Potrivit MapN, contractul este estimat la 839 de milioane de lei, fara TVA.

Prin acest contract, fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria” vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, de rachete antinavă și sisteme de tunuri şi/sau rachete pentru apărare contra rachetelor antinavă, dar și cu senzori cu performanţe superioare -radare, electronooptici şi sonar tractat. Acestea vor fi integrate într-un Sistem de Conducere a Luptei computerizat, modern, care va permite îndeplinirea întregii game de misiuni specifice fregatelor.
Modernizarea navelor se va realiza, în mod obligatoriu, în România, ca cerinţă de securitate a aprovizionării, fiind aprobată de CSAT.

Fregatele au fost cumpărate de România în 2003. La momentul achiziţiei, navele aveau o vechime de 16, respectiv 15 ani şi fuseseră scoase din uz de către Royal Navy.
Specialiştii recunosc faptul că sistemele folosite de militarii români au fost schimbate de alte state în urmă cu 20 de ani, înainte ca România să fi cumpărat cele două Fregate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>