Menu

Social
CREDITUL, MISIUNE IMPOSIBILA?

Misiune imposibilă pentru cei care vor să obțină un credit pentru o locuință, dar care nu se califică pentru programul Prima Casă. În urma adoptării legii dării în plată, unele bănci au mărit avansul pentru accesarea unui credit, chiar și până la 45 % din valoarea solicitată. Sunt însă și vești bune: pentru cei care aleg să nu beneficieze de legea dării în plată, condițiile de creditare rămân mai permisive.

Legea dării în plată blochează piața imobiliară. Mai mulți agenți imobilari se plâng că odată cu adoptarea legii, persoanele cu venituri medii din România, care nu se califică pentru Prima Casă, pot accesa foarte greu credite ipotecare. Avansul solicitat pentru un astfel de credit a fost mărit de unele bănci chiar și la 45 %. Misiune imposibilă, spun specialiștii, în condițiile în care, în medie, prețul unui apartament în Constanța ajunge undeva la 50 000 de euro. Unii agenți imobiliari îi liniștesc pe cei care vor să își cumpere o locuință prin credit ipotecar. Persoanele care nu au bani pentru un astfel de avans pot cere ca în cazul lor să nu se aplice legea dării în plată. Legea nu îi mai protejează în cazul în care intră în incapacitate de plată, însă astfel beneficiază de condiții mai avantajoase în relația cu banca.

Legea dării în plată a creat o adevărată panică la începutul anului în rândul celor care doreau să își achiziționeze o locuință. O mulțime de persoane s-au grăbit să își cumpere un imobil, iar vânzătorii au profitat de acest lucru și au mărit prețurile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>