Menu

Social
MARȘ PENTRU VIAȚĂ

,,Marsul pentru viata,, in cadrul caruia este celebrata nasterea de copii si familia va fi organizat simultan in peste 100 de orase din Romania. Evenimentul national care, in acest an, are tema ,,Pentru viata, pentru femeie, pentru familie’’ este programat sambata. La Râmnicu Sarat, marsul  va avea loc pentru al doilea an consecutiv, iar organizatorii asteapta un numar cat mai mare de participanti.

Potrivit statisticilor, in prezent, in Romania, se fac circa 220 de avorturi pe zi doar in spitalele de stat. Pentru a atrage atentia asupra acestui fenomen, anual este organizat ,,Marsul pentru viata,, o initiativa de constientizare cetateneasca, lansata de organizatiile PRO-VITA. Evenimentul se desfasoara simultan in peste 100 de orase din tara. La Rm. Sarat, marsul va fi organizat pentru a doua oara consecutiv. Tema marsului din acest an este ,,Pentru viata, pentru femeie, pentru familie’’ si este inspirata din tema Marsului pentru viata 2016 de la Washington: ,,Pro-life and pro-woman gp hand in hand’’. In Romania si Republica Moldova a fost adaugat si al treilea termen, ,,pentru familie,,, pentru a sublinia ca mediul firesc, in care se realizeaza binele copilului si binele femeii, este familia.

La Rm. Sarat, participantii la mars se vor intalni sambata la ora 13, in centrul orasului, iar de la ora 14.00 vor strabate strazile din zona centrala a orasului. Evenimentul e va incheia cu o conferinta anti-avort cu tema ,,Fiecare viata este un dar,,.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>