Menu

Sanatate
ATACURI DE PANICĂ

Nesiguranţa zilei de mâine, precum şi presiunile financiare şi emoţionale fac ca atacurile de panică să devină o problemă din ce în ce mai frecventă. Cel puțin asta susțin medici psihiatri care se confruntă în ultima perioadă de vreme, cu o avalanșă de persoane care au făcut cel puțin un  atac de panică. Deși sunt extrem de neplacute, atacurile sunt de obicei inofensive.

Atacul de panică este un episod neașteptat și intens de teamă și anxietate. In majoritatea cazurilor, se declanșează brusc, fără avertisment și fără un motiv evident. Medicii pshiatrii spun că atacurile de panică repetate au consecinţe negative asupra sănătăţii, care  duc la depresie sau creează probleme în viaţa profesională şi personală. Simptomele includ: palpitatii, cresterea ritmului cardiac, respiratie rapida sau senzatia de sufocare, dureri de cap, ameteala, tremur, transpiratie, dificultati de inghitire si senzatia de uscaciune a gurii care duc cu gândul la alte boli. Peste 90% dintre pacienţi au convingerea că au o altă boală, dar este vorba de atac de panică. In unele cazuri, aceste simptome pot fi insotite de teama de moarte sau teama de a nu înnebuni sau pierde controlul.

Ceea ce reprezintă o problemă este că doar o persoană din 3 care suferă de atacuri de panică primeşte un tratament adecvat, spun specialiști. Atacurile de panică pot apărea la oricine, până la 75% dintre oameni fiind susceptibili să facă o dată în viaţă un atac de panică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>