Menu

Social
UN ADEVĂRAT CALVAR

O familie greu încercată din comuna Poşta Câlnău, județul Buzău, se luptă cu o sărăcie cruntă, mama şi fiica fiind nevoite să trăiască lunar cu o sumă infimă.  Calvarul mamei și a fiicei sale a început acum nouă ani, când au fost date afară de către soțul femeii, într-un acces de nebunie al barbatului. Cele două femei trăiesc din mila comunității, într-un bordei aflat în satul Potârnichesti.

Filofteia Mărăcine, 54 de ani, o mamă cu handicap, şi fiica sa de 14 ani, Emanuela, elevă în clasa a 9-a la un liceu din Buzău, trăiesc în condiții greu de descris după ce în urmă cu nouă ani au fost date afară din casă de soţul femeii. După ce fiul său și-a pierdut viața în urma unui accidient rutier, omul şi-a pierdut minţile şi, fără să-i mai pese de nimeni şi de nimic, a hotărât să-şi arunce în stradă soţia și fetiţa de doar cinci ani. Femeia n-a mai făcut faţă supărărilor, iar în câţiva ani s-a îmbolnăvit de obezitate severă fiind nevoită să pribegească cu un copil mic prin cinci localităţi vreme de nouă ani, unde a supravieţuit datorită oamenilor cu suflet.

O casă bătrânească plină de fisuri, ce urmează să fie demolată în curând, e tot ce-i poate asigura femeia unui copil chinuit de soartă. Povestea tristă a micuței de 14 ani, care îşi ajută mama bolnavă, a impresionat toată localitatea Potârnichești. Oamenii le duc de mâncare în fiecare zi şi le mai ajută la treburile gospodăreşti.

Emanuela spune că cel mai mult își dorește ca mama ei să se facă bine cât mai repede. Și-ar dori și un tată, care să aibă grijă de ea. Emanuela are note bune la școală pentru că are un vis: își dorește să devenină reporter, pentru a le povesti și altor oameni dramele prin care sunt nevoite să treacă familiile aflate la necaz.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>