Menu

Social
UN MILIARD DE LEI PENTRU FREGATE

Armata dă un miliard de lei pentru modernizarea fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria” ! Dupa 11 ani  de cand au fost cumparate,  Guvernul Romaniei aloca bani pentru armamentul celor mai mari doua nave de razboi ale Marinei Militare. Primele companii care se vor inscrie la licitatie sunt din Turcia si au semnat parteneriate cu firme locale din Romania.

Cele două fregate, „Regele Ferdinand” si „Regina Maria”  au fost cumpărate în anul 2003 din Marea Britanie. În flota britanică, ele au purtat numele Coventry și London si inainte de a fi livrate României în anii 2004 – 2005, ele au suferit o primă etapă de modernizare în Marea Britanie. Etapa a doua de modernizare era menționată în planurile părții române încă de la acel moment, dar a fost permanent amânată din lipsă de bani. Printre companiile interesate s-ar număra producatori de armament din Marea Britanie, Suedia, Turcia  și din Israel. Britanicii au avantajul că sunt chiar producătorul celor două fregate romanesti și (că) au realizat prima etapă de modernizare a lor. Termenul fiind foarte scurt, o serie de firme au început deja să semneze protocoale cu parteneri romani. Conditia pusa de statul roman la aceasta licitatie uriasa este ca furnizorii de armament sa coopereze cu firme romanesti, astfel incat, o parte din banii cheltuiti sa ramana in tara noastra. Licitația pentru stabilirea firmei care va realiza cea de-a doua etapă de modernizare  a navelor va fi organizată anul acesta, la o data ce va fi anuntata de la Ministerul Apararii.

Si ca sa-si arate performantele in industria militara, turcii au adus cu ei trei nave de război construite și echipate aproape exclusiv folosind resurse naționale, cu dotări ce corespund celor mai recente standarde militare impuse de NATO. Timp de doua zile, navele vor efectua manevre militare comune cu marina romana in largul Marii Negre.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>