Menu

Social
SCANDAL… CA LA PIAȚĂ

Scandal într-una dintre cele mai aglomerate piete din Constanța. Mai mulți comercianți spun că au fost agresați de polițiștii locali și de jandarmi. Tot ei susțin că oamenii legii le-ar fi luat marfa de pe tarabe și ar fi aruncat-o pe jos. Asta deoarece, conform legii, oamenii nu mai aveau autorizații pentru spațiul de întâmpinare.

Corpul de Control al Primăriei a efectuat  mai multe controale la comercianții din zona Pieței Tomis III. Aceștia aveau în vedere respectarea legii privind spațiile de întâmpinare de la punctele fixe și tarabe pentru care precupeții nu mai dețineau autorizații. „Spațiul de întâmpinare” este un spațiu de un metru și jumătate in fața punctului fix de lucru care îi ajută pe vânzători să atragă cumpărători. Lucrurile au degenerat. Câteva tarabe mai încolo, povestea se repetă. Comercianții de aici spun că standurile de vânzare fructe-legume sunt mult prea aproape unele de altele. Constantenii au dat dreptate actiunii primariei de eliberare a trotuarelor in cea mai aglomerata piata a orasului.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei nu a dorit să comenteze cele întâmplate. Primăria Constanţa este hotărâtă să transforme zona :vânzătorii ambulanţi au fost evacuaţi din zonă, au fost aduse materiale de construcţii şi muncitorii pregătesc deja trotuarele. Vor fi luate şi măsuri de securitate în piaţă cu camere de luat vederi şi senzori de mişcare. Acestea vor fi montate în interior, pentru a vizualiza intrările, accesul şi bunurile care se găsesc aici. De asemenea, vor fi încheiate contracte noi cu firme de pază pentru a asigura ordinea şi protecţia în zonele pieţelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>