Menu

Cultural
LA CEAS ANIVERSAR

Aniversare de excepţie la teatrul „George Ciprian” din Buzău: împlinirea a 20 de ani de la primul spectacol. Atât vineri, cât și duminică, instituția a organizat o serie de evenimente menite să marcheze cum se cuvine momentul aniversar. Evenimentul a fost onorat de câțiva dintre actorii care au făcut parte din distribuția din 1996 a piesei „Omul cu mârțoaga”, primul spectacol al teatrului din Buzău.

Evenimentele organizate de Teatrul „George Ciprian” pentru a marca împliniera a 20 de ani de la primul spectacol au început vineri, atunci când a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografie semnată de artistul Ion Tăbăcaru. Este vorba de instantanee realizate în timpul spectacolelor jucate de-a lungul anilor pe scena buzoiană. Pe simezele foaierului Teatrului „George Ciprian” a fost expus și afișul original al spectacolului „Omul cu mârțoaga”, prima piesă jucată la teatrul din Buzău. Tot vineri, Teatrul din Buzău şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să stea pe scenă şi să viziteze spațiile tehnice sau cabinele actorilor. Duminică, la orele prânzului, Teatrul „George Ciprian” a organizat un spectacol pentru copii, iar la orele serii, a avut loc lansarea  volumului „Cartea Teatrului – Evocări din culisele Teatrului George Ciprian”, semnată de scriitorul buzoian Marin Ifrim. Conducerea teatrului a oferit premii de excelență actorilor și colaboratorilor Teatrului „George Ciprian”. Printre cei premiați au fost prezenți și câțiva dintre actorii care au jucat în „Omul cu mârțoaga”, primul spectacol jucat pe scena Teatrului „George Ciprian”, în urmă cu exact 20 de ani.

Ziua de duminică s-a încheiat cu cea mai de succes producție a Teatrului „George Ciprian”, piesa „Fii cuminte, Cristofor!”, o comedie semnată de Aurel Baranga.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>