Menu

Social
LOCUINȚA VIITORULUI

Un om de afaceri din Constanta si-a transformat caminul intr-o adevarata locuinta a viitorului. Totul poate fi controlat din tableta, telefon sau telecomanda: de la lumina din camera , care poate fi mai mult sau mai putin intensa, pana la televizor si chiar draperii. Barbatul – un impatimit al tehnologiei moderne, a investit in jur de 15.000 de euro in sistem, si spune ca merita fiecare banut.

La o prima vedere apartamentul, situat ce-i drept intr-o zona de fite a statiunii Mamaia, si care a costat cateva zeci de mii de euro bune, pare o locuinta obisnuita ca oricare alta. In casa nu exista niciun fel de buton. Totul este pe amprenta digitala, de la aprinderea becurilor si pana la deschiderea televizorului. Iar surprizele continua. In cazul in care vreti sa va asezati comod pe canapéa si sa vizionati un film,  dar ati uitat sa stingeti luminile ori sa trageti draperia, puteti face toate acestea cu un singur click, din tableta sau, mai simplu,  din telefon.

Si tot de pe tableta sau din telefonul propriu proprietarul apartamentului ii poate pacali pe hotii care ar putea fi interesati sa ii calce pragul atunci cand el nu este acasa. Sistemul are o aplicate denumita generic „de vacanta” care, daca este functionala poate reda rutina zilnica a celor care locuiesc in apartament,  fara ca persoanele respective sa fie acasa. Iar daca hotul isi face totusi curaj si patrunde in locuinta , acelasi sistem declanseaza luminile astfel incat sa ii alerteze pe vecini.

Omul a investit in sistem nu mai putin de 15.000 de euro. Insa s-a gandit inainte de toate la siguranta si securitatea familiei sale. Acum este tentat sa il vanda. Omul spune ca si daca nu va reusi sa vanda apartamentul nu va fi nici o problema. Locuieste de 12 ani in Irlanda impreuna cu familia si il va transforma intr-o casa  de vacanta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>