Menu

Social
“SUPRAVEGHEAȚI” DE RUSI

Rusii par sa fie tot mai interesati de exercitiile pe care Fortele Navale Romane le desfasoara in Marea Neagra,  alaturi de aliatii NATO. Au demonstrat asta si la ultima actiune desfasurata in vestul Marii Negre sub comanda aliantei nord atlantice si la care au participat,  pe langa fregata Regina Maria,  si nave de razboi din Bulgaria si Canada. Nici romanii si nici canadienii nu par insa sa fie deranjati de acest lucru si spun ca atata vreme cat nu sunt agresivi si nu depasesc limitele impuse , nu reprezinta o problema.

Fregata Fredericton s-a antrenat in largul Marii Negre alaturi de fortele navale romane si bulgare. Operatiunea s-a desfasurat sub comanda NATO,  iar fortele navale romane au fost reprezentate de fregata Regina Maria.  Timp de doua saptamani s-a tras pe Marea Neagra mai ceva ca la razboi. Au avut loc lupte de suprafata, anti submarine si anti aeriene. Totul simulat, iar canadienii s-au aratat impresionati de elicopterele romanesti despre care au spus ca sunt foarte performante. Canadienii au aruncat in lupta fregata fregata „Fredericton”, o nava multi roll, pregatita sa faca fata oricarui tip de atac. Are la bord un elicopter, 24 de torpile, 8 rachete anti nava si antiracheta. Operatiunea a avut parte si de moment mai putin placute. Pe tot parcursul exercitiilor, militarii romani, bulgari si canadieni nu au fost scapati din ochi de rusi. Acestia au supravegheat indeaproape operatiunile, de la bordul navelor trimise in Marea Neagra special pentru astfel de operatiuni.

Fregata canadiana a fost implicata in 2010 intr-o coliziune cu o nava americana in largul costelor Floridei. Din fericire nu au fost inregistrate victime,  insa ambele nave au suferit mai multe pagube. Nava va parasi portul Constanta la mijlocul acestei saptamani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>