Menu

Sport
AU RATAT CALIFICAREA LA RIO

Pe lângă ratarea calificării la Jocurile Olimpice a echipei feminine de gimnastică, vești proaste vin și din tenisul de masă. Toţi cei şase jucători români au fost eliminaţi în faza a doua a grupelor din cadrul turneului preolimpic de tenis de masă de la Halmstad , Suedia, şi au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Printre ei se află și buzoianul Ovidiu Ionescu, care a fost eliminat, în mod surprinzător, de către un tenismen din Marea Britanie.

România a fost reprezentată la turneul preolimpic din Suedia de șase sportivi, trei în proba masculină şi trei în proba feminină. Pe tabloul masculin s-au înscris Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan şi Hunor Szocs , iar pe tabloul feminin au concurat Daniela Dodean, Bernadette Szocs  şi Eliza Samara. Din păcate, în mod surprinzător, toți cei șase tenismeni au fost eliminați în faza a doua a grupelor, ratând astfel calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia. Buzoianul Ovidiu Ionescu, locul 73 în lume în luna aprilie, a trecut în primul tur de rusul Aleksandr Hanin, scor 4-1, în optimi a dispus de spaniolul Alvaro Robles, cu 4-3, însă a fost învins în sferturi de englezul Paul Drinkhall, scor 4-2.

Tenismenii români vor putea ajunge însă la Jocurile Olimpice  daca în clasamentul mondial al federației internaționale de specialitate, care va fi publicat pe 10 mai, se vor regăsi în primele 22 de locuri calificabile la olimpiadă, fiecare țară având dreptul să înscrie în întrecerile olimpice doar câte doi reprezentanți, atât la feminin cât și la masculin.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>