Menu

Social
MIEI ÎN VITRINE

Şi în acest an, buzoienii vor putea să îşi cumpere miei pentru Paşti din piaţa de produse lactate din Buzau. Principala condiţie impusă crescătorilor de oi de către Direcţia Sanitară Veterinară este ca mieii sa nu mai fie expusi afara, ci in vitrine. Anul acesta, in judetul Buzau, sunt autorizate 5 abatoare de sacrificarea mieilor în localităţile Frasinu, Pogoanele si Rm-Sarat.

Cum mai este doar o saptamana pana la Paste, buzoienii sunt cu gandul la friptura, pastrama sau drob. Si anul acesta, cei care vor sa cumpere miei din piata de produse lactate din Buzau vor avea de unde alege. Directia Sanitar Veterinara a impus însă câteva reguli pentru comercializarea mieilor. Autoritatile sanitare doreau iniţial ca spaţiul în care ar urma să se vândă miei să fie separat de cel de produse lactate printr-un zid. Peretele despărţitor este însă greu de realizat într-un termen termen atât de scurt.

La Buzau, anul acesta carnea de miel este mai ieftina: 20 de lei kilogramul. Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare au autorizat in judet, pentru  perioada urmatoare, cinci abatoare de sacrificare a mieilor pentru Pasti. Este vorba despre un centru sacrificare a mieilor la Frasinu, doua la Pogoanele si alte doua la Rm-Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>