Menu

Satira
PAŞTE IEFTIN?

Cică, anul ăsta, ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap! Paştele, cu patimile sale financiare şi cheltuieli de tot felul, va fi mai ieftin decât în alţi ani. De unde şi până unde? Păi, principalele ingrediente care ne umplu sărbătoresc stomacul, până în pragul indigestiei, costă sensibil mai puţin decât în vremurile odioase din trecut. Iar mielul ar fi primul vinovat de ieftinirea coşului de cumpărături, pentru că de când l-a fătat mama lui, n-a avut altă grijă decât să pună cărniţă pe el.

Bine, pentru cine are oroare de miei şi oi la cuptor, chiar nu contează că respectivele îmblănite atârnă mai greu la cântar. Mofturoşii se vor mulţumi doar cu carne de orătănii sau chiar cu clasicele fleici ale animalelor cu şorici. La urma urmei, drobul iese oricum mai ieftin, chiar şi cu carne de struţ, când grădinile gem de verdeaţă, iar găinile se ouă nervos, la foc automat.

Partea proastă, iar la asta nu s-a gândit mai nimeni, este că Paştele ăsta o să cam plouă. Şi ce faci când norii grei de ţin pironit în casă? Bagi în tine ca porcul şi uzi gâtul încontinuu de nervi. Adică, pagubă curată! Cine a zis că e ieftin Paştele ăsta?

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>