Menu

Administrativ
AU RĂMAS FĂRĂ SPORURI

Revolta in Primaria Braila. Toţi funcţionarii publici din cadrul Primăriei Brăila care s-au ocupat de derularea proiectelor europene cu probleme nu mai beneficiază, de la 1 ianuarie, de sporurile speciale, care ajungeau si  până la 62,5% din salariu.  In această situaţie se găsesc 30 de angajaţi ai Primăriei, cărora le-a scăzut leafa cu sute de lei. Nemulţumiţi, unii şi-au dat deja demisia  din Primărie,  iar alţii caută alte slujbe, mai bine plătite.

Aproape fără excepţie, proiectele cu finanţare europeană derulate la Brăila au fost pline de probleme: fie au fost întârzieri de luni sau chiar ani de zile peste termenul de finalizare prevăzut iniţial, fie s-a lucrat atât de prost încât investiţii de sute de mii ori milioane de euro au avut rezultate dezamăgitoare, pe alocuri penibile. Cum era si normal, au aparut si repercursiunile. Angajatii din cadrul Directiei de Programe a Primariei au ramas fara sporurile speciale pe care le luau pentru ca lucrau la aceste proiecte. Desi ei reclama ca primarul le-ar fi taiat abuziv aceste sporuri, in fapt, explicatia e mult mai simpla. Pentru ca s-a pierdut finantarea europeana din cauza intarzierilor, primaria a preluat acoperirea costurilor, iar asta nu prevede si sporurile lor, care erau din fonduri europene. Edilul sef spune ca desi risca sa ramana cu si mai putini functionari publici in subordine,  in niciun caz nu va face modificari salariale in plus la Directia de programe. Datoria lui  este aceea de a  raspunde in fata brailenilor care vad ca, in fapt, diverse proiecte nu s-au finalizat ori s-au terminat prost.

In total, in acest moment, 30 de angajaţi ai Primăriei Brăila nu mai primesc sporurile  pe care le-au primit pana la 1 ianuarie, pentru  implementarea proiectelor cofinanţate cu bani europeni. Maximul acestor sporuri poate ajunge până la 62,5 % din salariu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>