Menu

Satira
SALARII MAI MARI

Bugetarii din România au o şansă uriaşă: să lucreze doar două zile pe săptămână. Singura condiţie ar fi să se mute, cu căţel şi purcel, aici, aproape, în Venezuela. Acolo, o secetă prelungită şi criza aconomică au determinat autorităţile să reducă drastic programul de lucru al bugetarilor, pentru a face economie de energie electrică. Cum ar veni, fără curent electric, nici bugetarii nu pot fi băgaţi în priză şi ţinuţi în funcţiune.

Bine, şi la noi, în România există bugetari care  lucrează chiar şi mai puţin. Unii taie frunză la câini, pentru că aşa prevede fişa postului, iar alţii stau parcaţi pentru că au subalterni care prestează.

Mai în glumă, mai în serios, şi în ţărişoara noastră, programul de lucru al bugetarilor ar putea deveni mai anorexic ca Oana Zăvoranu. Dacă Guvernul nu găseşte bani pentru majorare salariilor, atunci ar putea implementa o inovaţie perfectă: lefurile rămân aceleaşi, dar se reduce programul de lucru. Şi uite aşa, bugetarii vor fi plătiţi, pe oră, cum numa-n vis … li se arată.

Sau, dacă e musai să se umfle lefurile, se poate aplica un banc străvechi: salariile să rămână aceleaşi, dar să se dea mai des.

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>