Menu

Social
PAȘTE ACASĂ

Anul acesta, drobul si friptura de miel se gusta acasa. Cei mai multi romani vor petrece Pastele in familie, la rude sau la prietenii apropiati. In ciuda ofertelor tentante, agentiile de turism n-au reusit sa convinga prea multi clienti sa mearga de Paste intr-o mini-vacanta in tara sau strainatate.

Potrivit unui studiu recent al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, peste 80 la suta dintre romanii vor petrece Pastele acasa si vor face ca de obicei, un grătar cu prietenii, în împrejurimi. Peste 60% dintre cei chestionaţi au spus ca in zilele de sarbatoare vor primi in vizita musafiri. Sarbatoarea Invierii este una care se petrece in familie, motiv pentru care cei mai multi nu vor pleca de acasa. Deşi un sfert dintre români au concediu de Paşte, sarbatoare care este in aceeasi zi cu 1 Mai, Ziua Muncii, doar 4% vor pleca într-o mini-vacanta, potrivit studiului. Reprezentantii agentiilor de turism sustin ca putinii clienti, care au decis sa petreaca Pastele departe de casa au ales in statiuni din tara, dar si din Grecia si Turcia.

Cât despre masa tradiţională, potrivit analizei, aproape jumatăte dintre respondenți spun că în familia lor se mananca pască si miel. Totodată, 46% dintre români planifică și economisesc bani din timp pentru cumpărăturile de Paşte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>