Menu

Social
LITORALUL, ÎN CRIZĂ DE ANGAJAȚI

In pragul minivacantei de 1 mai, cand la mare sunt asteptati peste 30 de mii de turisti, comerciantii trec printr-o criza care le-ar putea afecta calitatea serviciilor – sunt din ce in ce mai putini doritori care sa se angajeze pe litoral cu o specializare anume. Managerii de autoserviri si restaurante duc lipsa de bucatari, casieri si oameni care sa preia comenzile.

Unde nu-i loc de bacsis, nu sunt nici angajati! Cam asa s-ar descrie criza prin care trec comerciantii de pe litoral in noul sezon. Desi minivacanta bate la usa, angajatii din spatele tejghelei, care nu se bucura de generozitatea turistilor,  intarzie sa apara. Asta desi salariul net este intre 1200 si 2500 de lei pe luna. La cea mai aglomerata autoservire din statiunea Mamaia, functionala inca de dinainte de revolutie, s-au scos la bataie 50 de posturi – la care nu se inghesuie decat vechii angajati.

Doamna Elena – bucatar de meserie, lucreaza aici inca din anii 80. Pregateste cu spor carnea pentru ciorba de perisoare. Dar cand va incepe forfota, se va imparti intre bucatarie si servire. La mare cautare sunt posturile de barmani si ospatari, dar si posturile de la sezlonguri, unde tipsurile curg odata cu sudoarea muncii. Un tanar din Pitesti a primit deja postul de ospatar, iar managerul terasei ii ofera cazare gratuita.

La cluburile de pe litoral managerii n-au inceput inca angajarile, caci se vor folosi de personalul din Capitala. Dupa minivacanta se vor organiza interviuri pentru animatoare, dansatori si hostesse, care vor primi intre 200-400 de lei pe noapte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>