Menu

Satira
REŢETE DE PAŞTI

Gata, a început nebunia! Pieţele şi magazinele gem de lume, cozile se tot lungesc, iar coşurile de cumpărături par prea mici pentru poftele tradiţionale obişnuite cu de toate. Iar cei care încă n-au luat în piept puhoiul de oameni ieşiţi la shopping, sunt ocupaţi cu alte activităţi intelectuale. Unii studiază reţetele care le vor desmierda simţurile şi stomacul, iar alţii fac noi liste de cumpărături, pentru că cele vechi ori erau prea mici, ori nu erau up-date-ate.

Iar în materie de reţete, aveţi de unde alege. Nici nu ştiu cum mai suportă Internetul atâtea preparate. Singura problemă este când începi să studiezi reţetele. De exemplu, la friptura de miel singura constantă este … mielul. În rest, nu prea mai înţelegi mare lucru. Unii bucătari propun pentru îmbălsămarea cărnii vinul alb, alţii pe cel roşu. Unele reţete amintesc de cimbru, altele numai de rozmarin şi dafin. Iar ca să fie treaba, treabă, unii recomandă diverse legume pe lângă sacrificatul din tavă (ţelina, morcov), altele le omit complet. Cum ar veni, reţeta este foarte simplă: trebuie să ai mielul, că restul nu mai contează.

De fapt cam asta e şi cu masa de Paşti. Trebuie să ai bani, restul nu mai contează…

(aruncă-ţi un ochi şi pe www.pezevenchi.ro)

pezevenchi

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>